Nicolae Titulescu
 
ANTONACHE Catalin
Privind retrospectiv, catre anii in care am fost student al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu, imi vine in minte vechea zicala “Omul sfinteste locul”. Aceasta intrucat, desi in primii ani de studentie locatia in care se desfasurau cursurile si seminariile nu era dintre cele mai spectaculoase (intre timp lucrurile s-au schimbat in bine), profesorii o faceau sa straluceasca. Pentru ca am avut profesori straluciti. Oameni remarcabili care mi-au trezit interesul pentru stiintele juridice, la cursurile carora mergeam cu drag de fiecare data. Si cum sa nu mergi cu drag la cursul de procedura civila al profesorului Viorel Mihai Ciobanu? Cum sa nu-ti placa prelegerile profesorului Corneliu Birsan? Ori cele ale profesorului Ion Neagu? Fara a avea pretentia unei enumerari exhaustive imi amintesc cu placere si recunostinta de excelenti dascali precum profesorii Emil Molcut, Stanciu D. Carpenaru, Nicolae Popa, Dan Drosu Saguna, Constantin Mitrache.  Am avut ocazia sa invat de la cei mai buni intr-o institutie de invatamant  serioasa.

CV: click aici
STAN Alexandru
stan

In legatura cu Nicolae Titulescu vreau sa spun ca au fost cei mai frumosi ani pe care i-am petrecut in invatamant. Profesorii, colegii, dar si studentii din alti ani au fost o mare familie. Am avut onoarea sa invat drept de la mari profesori dar si personalitati ale dreptului. Cu o parte din ei m-am intalnit ulterior si s-au bucurat sa ma vada avocat dar si lector al I.N.P.P.A. Cand am inceput sa predau in cadrul I.N.P.P.A. m-am simtit ca acasa pentru ca institutul inchiriase mai multe sali in cadrul Universitatii Titulescu. Pasind din nou in salile unde cu cativa ani in urma invatasem, am simtit ca, indiferent ce voi face in viitor, nu ma pot desprinde de aceasta institutie, careia ii datorez o mare parte din succesul meu profesional si nu numai.

CV: click aici
URZICA GeorgianaFACULTATEA DE ŞTIINŢE SOCIALE ŞI ADMINISTRATIVE
programul de studii de licenţă Relaţii Internaţionale şi Studii Europene


Georgiana Urzica este numele meu si sunt o  absolventa a Universitatii Nicolae Titulescu, care manifesta in prezent un comportament puternic modelat de cei patru ani petrecuti in cadrul acestei institutii de invatamant. Nu am urmat o cariera in diplomatie, desi am terminat specializarea Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Stiinte Sociale si Administrative (prima promotie, 2008), insa am invatat de la domnul ambasador Aurel Preda Matasaru ce inseamna a fi diplomat in interactiunile pe care le ai si cat de important este sa stii sa negociezi propriile interese, interesele organizatiei din care faci parte sau ale statului pe care il reprezinti.

Am intalnit oameni si cadre didactice de exceptie, de la care am invatat multe principii care imi ghideaza astazi activitatea. Daca la momentul respectiv nu intelegeam prea bine de ce domnul Marian Stefanescu venea la fiecare curs cu servieta plina de carti pentru a ne introduce in atmosfera studiilor europene, ulterior am apreciat enorm implicarea si interesul manifestate in domeniu in permanenta si am inteles ca atunci cand faci un lucru cu pasiune rezultatele nu pot fi decat unele pozitive, iar tu nu poti fi decat apreciat si respectat. Incerca sa ne starneasca interesul pentru cultura, sa ne dezvolte in directia cautarii de informatii si reusea cu cei mai multi dintre noi.

Exigenta pe care am intalnit-o la domnul Ungureanu Radu Sebastian ma obliga sa gandesc, sa trec prin filtrul personal fapte si intamplari istorice, sa inteleg motivatii si decizii, intr-un cuvant sa-mi dezvolt spiritul analitic.

Desi am amintit doar trei nume care si-au pus amprenta asupra dezvoltarii mele, profesionalismul si disciplina a caracterizat intreg mediul de lucru din cadrul facultatii. Poate daca nu as fi fost nevoita sa si lucrez in timpul facultatii as fi urmat una din traiectoriile la care puteam avea acces prin prisma studiilor.

In prezent, dupa arderea mai multor etape si trecerea prin mai multe functii, fac parte din echipa de middle management a unei companii private romanesti. Am terminat un master in Managementul Resurselor Umane si intentionez sa continui seria de cursuri de sprecializare in management si leadership.

Port respect si recunostinta Universitatii si cadrelor didactice pe care le-am avut, iar voua va doresc sa extrageti cat mai multe din experienta anilor de facultate. Bagajul cu care plecati de aici va va insoti toata viata. Depinde de voi daca acesta va fi unul mic sau unul mare. Si nu uitati sa puneti pasiune in ceea ce faceti, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
BENGA Mihai
BENGA

FACULTATEA DE ŞTIINŢE SOCIALE ŞI ADMINISTRATIVE
programul de studii de licenţă Relaţii Internaţionale şi Studii Europene


Am absolvit Universitatea Nicolae Titulescu in anul 2013, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Administrative, programul de studii de licenţă Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Am avut ocazia sa studiez intr-un cadru de exceptie si in acest fel am ales sa urmez o cariera in diplomatie.  De asemenea sunt masterand la Universitatea Bucuresti, programul de studii masterale - Sociologie.
Am ales acest drum deoarece ma preocupa viitorul tarii mele, pozitia tarii mele pe mapamond, de asemenea si probleme globale in care este implicata tara noastra.
FAURE Patricia
Faure

Stagiatura, dulce stagiatura!

Stimati colegi, dedic aceste randuri celor care s-au hotarat sa devina avocati. Ma numesc Faure Patricia-Ioana si am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Nicolea Titulescu in luna iunie 2009 iar din luna decembrie 2011 sunt avocat definitiv.  Vreau sa va “vorbesc” in cele ce urmeaza despre minunatiile profesiei de avocat.

In primul rand va anunt de pe acum ca nu va va fi usor, veti munci mult, veti simti teama, oboseala specifica (dupa o zi  de umblat pe la arhive, registraturi, autoritati,  instante,  o sa intelegeti ce vreau sa zic) frigul, caldura, foamea, setea.

E absolut minunat, nu credeti? Serios, aceasta profesia este minunata, pentru ca indiferent cat de greu este, dedicatia fata de profesie, fata de clienti, fata de voi insiva va face ca in fiecare zi sa va treziti cu o energie aparte. Eu cel putin asa am simtit.

Sper ca toti sa constatati la un moment dat, cat de pasionati sunteti de cea ce faceti. Consider ca fara pasiune si interes va fi de doua ori mai greu sa evoluati, sa va desavarsiti.

Poate mai marii mei colegi vor considera acest discurs unul idealist, dar pana la pragmatism  consider ca e mai bine sa stai la cozi, sa umbli prin ger, ninsoare, ploaie, sa-ti astepti randul la instanta, sa pui primele concluzii, cu incredere  si muuult optimism.

Va doresc o stagiatura plina, adevarata! De la umblat pe la arhive, registraturi pana la primul termen de judecata. Trebuie sa cunoasteti cat mai multe aspecte legate de profesie ca dupa stagiatura sa faceti cea mai buna  alegere.

Sa nu cumva sa neglijati studiul! Atat la intrarea in profesie cat si la definitivare, nu o sa scapati de Boroi, de Neagu si altii. Asa ca, la treaba! Sunt tot mai grele si exigente examenele acestea. De fapt,  toata viata o sa o petreceti studiind.

La prima pledoarie in fata instantei mi-a tremurat vocea si am simtit o teama aparte. Asta e, dar la a 2, a 3 …a 5-a deja te simti altfel. Inveti lucruri noi de la un termen de judecata la altul. Ideea e ca as incuraja pe fiecare sa faca cat mai multa instanta posibil, sa intrati in cusca cu lei si sa scapati cu viata iar apoi, mai tarziu, sa iesiti invingatori!  Sa fiti in fiecare zi sau cat mai des, cea mai buna versiune a voastra.

Ce pot sa spun pe scurt despre primii doi ani in avocatura ? E un sentiment extraordinar sa constati intr-o zi cat de mult ai evoluat. Ajungi sa faci conexiuni, sa legi cunostintele intre ele, sa devii mai spontan in replici, sa gestionezi dosare, situatii  si clienti, sa ai opinii fundamentate, sa pui intrebarile corecte si relevante si sa ai si un raspuns la majoritatea dintre ele. Bineinteles ca mai sunt atat de multe lucruri de invatat, dar depinde de voi cum va construiti baza de lansare.

Incurajez o relatie buna cu maestrul! O stagiatura reusita tine si de alegerea maestrului. Fara suparare ! Eu am avut norocul unor maestrii care mi-au vrut tot binele si in acest sens, m-au trimis peste tot, m-au „aruncat“ in dosare, in jungla.

De asemenea incurajez o relatie buna cu colegii de breasla.  Imi place cuvantul confraternitate. Serios acum, daca vrei sa fi respectat trebuie ca si tu sa respecti. Sa nu mai zic ca relatia cu judecatorul trebuie sa fie dominata de respect si nu de teama!

Atat de multe lucruri sunt de spus dar desigur nicio experienta nu seamana cu cealalta.
 
Un lucru e sigur: vai de voi! Stagiatura, dulce stagiatura.
PLOP Radu
Imi amintesc cu cea mai mare placere de anii studentiei.  A fost o perioada fantastica, in care am avut sansa de a invata tainele dreptului de la veritabili profesionisti in materie, cum ar fi profesorii Ion Neagu, Dan Drosu Saguna, Stanciu D. Carpenaru, Nicolae Popa sau Augustin Fuerea.  De asemenea, seminariile erau sustinute de asistenti care au devenit reale repere in specializarile lor, printre care Gheorghe Piperea sau Ion Dragne.  

In acelasi timp, imi amintesc de sesiunile de comunicari stiintifice anuale, la care orice student se putea inscria cu orice subiect juridic, lucrarile urmand a fi publicate in anuarul univeristatii.   Mereu m-am mandrit cu faptul ca, incepand cu anul doi, am fost implicat in acest proiect, publicand lucrari cu subiecte de drept comunitar european (materie de anul IV), sub coordonarea profesorului Augustin Fuerea.

Pe langa acestea, programa facultatii aloca un spatiu generos dreptului international public, diplomatiei si relatiilor internationale in general, existand la acea vreme un „Cerc al Diplomatiei”, cum era numit, coordonat de profesorul Ioan Datcu, in cadrul caruia aveam posibilitatea de a intra in legatura cu specialisti in materie si diplomati, romania si straini – o veritabila practica de formare.  Din cate imi amintesc, aceasta era o trasatura specifica a facultatii noastre, ce o deosebea fata de orice alte facultati din Bucuresti.

Toate acestea au reprezentat baza, nu doar teoretica, dar si din punct de vedere al viziunii asupra artei juridice, cu care am imbratisat cariera profesionala, cu un entuziasm care si acum, dupa 14 ani de activitate practica, este la nivelul din prima zi.

Fie doar si pentru aceste motive, ma consider mandru si onorat de a fi un alumnus al acestei unitati de invatamant.

Click aici pentru informatii privind parcursul profesional.
STEFAN-DUICU Viorela Mirela
STEFANDUICU

Am absolvit studiile de licență și de masterat la Universitatea “Nicolae Titulescu” din București.

Din 2009 sunt cadru didactic în această universitate la Facultatea de Știinte Economice.

Succesiunea lucrurilor a fost una firească pentru că fiecare etapă evolutivă a avut ca background un sprijin pronunțat din partea cadrelor didactice și a secretariatului.

Circularitatea demersurilor personale legate de studii și a celor profesionale a avut ca punct de referință Universitatea “Nicolae Titulescu”  tocmai pentru că activitatea mea a fost asimiliată unui mediu în care comunicarea îmbracă forme flexibile, rezultatele sunt creionate tot timpul pe un trend ascendent, iar calitatea umană subliniază caracterul altruist care stă la baza echilibrării cumulului de experiențe interorganizaționale.
POPESCU Maria Loredana
POPESCU

In cei trei ani in care am urmat cursurile la Facultatea de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti (2005-2008), am avut ocazia sa cunosc profesori minunati, care  mi-au indreptat pasii spre cariera didactica. Am descoperit ca o mare parte dintre profesorii de la Facultatea de Administratie si Afaceri, specializarea Administrarea Afacerilor erau profesori si la Universitatea „Nicolae Titulescu”, unde am ales apoi sa urmez studiile de masterat – Management financiar bancar si bursier (2008-2010). In perioada desfasurarii cursurilor de masterat, am cunoscut si alti profesori deosebiti care mi-au devenit ulterior colegi. Inca din 2008 sunt cadru didactic la Universitatea „Nicolae Titulescu”, în cadrul Facultăţii de Știinte Economice, unde desfasor activitati de seminar. Tin sa le multumesc profesorilor mei, in special dnei profesor Nicoleta Jula, care mi-a fost alaturi la inceputul carierei didactice ca mentor si cu care colaborez foarte bine si in prezent la disciplina Statistica. De asemenea, am colaborat foarte bine si cu dna profesoara Emilia Stoica la disciplinele Finante Publice si RMFI, iar in prezent, lucrez atat cu dna Jula, cat si cu dnul profesor Constantin Bragraru de la care am invatat foarte multe la Managementul resurselor umane si Managementul proiectelor. Profesorii cu care lucrez, dar si conducerea, m-au sustinut si m-au motivat sa evoluez, sa urmez studiile de doctorat si sa ma perfectionez continuu. Le multumesc de asemenea colegilor  din departamentul din care fac parte (Administrarea Afacerilor si Marketing), cat si tuturor celorlati colegi pentru mediul de lucru si ambianta oferita.
DUMITRESCU–IORESCU Cristina-Emilia

FIRICEL


programul de studii de licenţă Administraţie Publică


Ca absolventa a facultatii de Stiinte Sociale si Administrative din cadrul Universi­tatii Nicolae Titulescu din Bucuresti, am primit de-a lungul timpului foarte multe intrebari despre aceasta facultate.

Cateva dintre aceste intrebari care devin la un moment dat de-a dreptul jenante, suna asa: Pot sa castig bani din asta? Pot sa imi gasesc repede de lucru? Pot sa fiu director dupa ce termin facultatea? Se trece usor la examene? Cum sunt profesorii?

Raspunsurile mele sunt pe masura intrebarilor. In primul rand, facultatea de admi­nis­tratie publica nu difera de nicio alta facultate de orice alt profil.

Este adevarat ca pe piata de munca din tara noastra cererea depaseste cu mult oferta, mai cu seama in acest domeniu. Dar un absolvent bine pregatit reuseste sa isi gaseasca un loc de munca pe masura pregatirii sale daca este suficient de perse­verent si are incredere in el.

La aceasta universitate exista profesori buni si cu vocatie care s-au nascut sa fie mentori si educatori cu har, precum doamna Mirela Cristiana Nila-Stratone, domnul Petre Popeanga, ca Sica Stanciu, Diana Deleanu, Mircea Damaschin,  Carmen Radu, Liviu Radu si multi altii care isi iau meseria in serios si care incearca sa faca din actul invatarii o placere si sa le dea studentilor acel imbold necesar pentru pregatirea lor ulterioara.

Exista studenti care sunt aici din pasiune si din dorinta de a invata si de a cunoaste domeniul in profunzime, de a ajunge cei mai buni in ceea ce fac si exista si studenti ajunsi din inertie sau pur si simplu pentru a se alege cu o diploma care le poate oferi posibilitatea unui loc de munca bine platit si cat mai comod.

M-am inscris la Universitatea Nicolae Titulescu dupa 4 ani de frustrari adunate la facultatea de management dintr-o institutie de invatamant de stat foarte bine cotata. Am venit aici cu complexul elevului mediocru, epuizat de aerele unor mari profesori „de la stat” si am reusit sa excelez intr-un domeniu in care se pare ca am oarecare talent.  Am reusit pe parcursul celor 3 ani de licenta sa obtin o medie care m-a urcat in varful clasamentului si care mi-a dat acel impuls de a continua, necesar oricarui student. Am terminat si cursurile de master in Administratia Publica si Dezvoltarea Comunitara.

Privind retrospectiv nu imi pare rau nicio secunda din cei 5 ani petrecuti pe bancile scolii, desi nu mai am de mult varsta unui absolvent de liceu si daca s-ar putea s-o iau de la capat, as face-o cu cel mai mare drag.  Iar acum as face-o cu si mai multa sarguinta pentru ca stiu ca tot efortul facut imi este de ajutor mie si numai mie. Nimanui altcuiva.

Ma simt un om implinit nu numai pentru faptul ca am reusit sa termin o facultate foarte grea si foarte serioasa, ci si pentru ca am avut ocazia de a cunoaste atatia oameni cu suflet mare – dascali si colegi - de la care am avut atat de multe de invatat si carora le multumesc.

Cu multa sinceritate,
Cristina Emilia Dumitrescu-Iorescu
FIRICEL Ioana-Mihaela
FIRICEL


Absolventa a Facultatii de Stiinte Sociale si Administrative – specializarea Relatii Internationale si Studii Europene, din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu”


Incep prin a adresa un salut calduros tuturor cititorilor!

Sunt absolventa a mai multor unitati de invatamant superior (in regim universitar/licenta, postuniversitar/masterat), respectiv: Facultatea de Drept a Academiei „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, Facultatea de Stiinte Sociale si Administrative - specializarea Relatii Internationale si Studii Europene - a Universitatii „Nicolae Titulescu”, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii Bucuresti, Colegiul European de Studii de Securitate „George C. Marshall” Germania, care mi-au asigurat un nivel de pregatire si perfectionare educationala la standarde ridicate de calitate pentru reusita si cariera mea profesionala, intr-o institutie publica de importanta vitala pentru societatea romaneasca – Ministerul Afacerilor Interne, care impune angajatilor o conduita morala impecabila si o pregatire profesionala de exceptie. Am numai aprecieri pozitive in ceea ce priveste institutiile de invatamant absolvite si numai cuvinte de lauda la adresa cadrelor didactice care m-au format si indrumat din punct de vedere educational, context in care doresc sa accentuez rolul esential pe care Facultatea de Stiinte Sociale si Administrative, specializarea Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” il are in mod indubitabil in succesul de care m-am bucurat si ma bucur in activitatea profesionala desfasurata. Sunt mandra ca am absolvit aceasta unitate de invatamant superior privata de elita si doresc sa subliniez notiunea „unitate de invatamant privata”, pentru ca as dori ca si in Romania aceste institutii de invatamant sa fie recunoscute pe deplin la adevarata lor valoare si sa se bucure de acelasi prestigiu ca si unitatile de invatamant superior publice. Facultatea de Stiinte Sociale si Administrative a Universitatii „Nicolae Titulescu”: dispune de un corp profesoral de elita, serios angajat in transferul cunostintelor si construirea cunoasterii individuale si sociale la studenti, alaturi de care am avut onoarea si deosebita placere de a desfasura activitati didactice; este dotata cu resurse logistice ce se ridica la standarde europene si internationale; practica o didactica moderna, polimodala, centrata indeosebi pe student, ce asigura o reusita a procesului invatarii sub semnul dezvoltarii unei culturi comunicationale si a abilitatilor practice necesare asigurarii unei forte de munca pregatita in conformitate cu valorile si orientarile fundamentale actuale si de viitor ale societatii noastre, europene si internationale.

Multumesc public acestei unitati de invatamant superior privat de pestigiu si va recomand cu incredere deplina sa optati ca si mine pentru o pregatire educationala la standarde performante!
NICOLAESCU Emanuel
NICOLAESCU

Manchester, 11 Decembrie 2013
Către Universitatea Nicolae Titulescu București

Facultatea de Științe Sociale și Administrative
Specializarea Relații Internaționale și Studii Europene

Stimați profesori și colegi,

Scriu aceste rânduri cu intenția de a vă mulțumi pentru momentele frumoase petrecute alături de voi în cei trei ani de studenție. Îmi exprim regretul că nu am putut fi prezent la evenimentele din ultima vreme, dar sunt mereu alături de voi cu gândul și vă susțin în tot ceea ce faceți.

De asemenea, aș dori să mulțumesc pentru condițiile de studiu excelente pe care Universitatea Nicolae Titulescu ni le-a oferit, petru pregătirea de înaltă calitate de care am avut parte și pentru dedicarea profesorilor care au avut o contribuție deosebit de importantă în dezvoltarea noastră profesională și personală.

Mergând mai departe, am urmat cursuri de specializare în asistență socială la Churchgate Academy în Manchester, unde am fost remarcat în special pentru stilul și conținutul eseurilor pe care le-am redactat. În urmă cu șase luni am început să lucrez în domeniul asistenței sociale în Marea Britanie și sunt hotarât să merg mai departe deoarece a lucra cu oamenii îmi oferă foarte mare satisfacție emoțională.

Sunt mândru că am fost student la Universitatea Nicolae Titulescu și vă doresc mult succes pe viitor.
IANCU (DEDU) Ioana - Cristina


IOANA-CRISTINA IANCU (DEDU)
Mi-aduc  aminte cu drag de anii facultăţii şi de colectivul de profesori. Am început facultatea cu mare speranţă şi hotărâre în anul 2009 iar în anul 2013 am absolvit-o, începând totodată cursurile de masterat la Universitatea “Nicolae Titulescu” şi pe cele ale Institutului Naţional al Magistraturii. În prezent sunt judecător al Secţiei Civile a Judecătoriei Galaţi.
Apreciez că mare parte din împlinirea mea profesională se datorează profesorilor care mi-au ghidat paşii, aş dori să îi amintesc pe domnul profesor Gabriel Boroi, care inspiră în orice student curiozitate cu privire la dreptul civil, pe domnul profesor Bogdan Nazat, care a reuşit să îmi clarifice orice nedumerire cu privire la materia studiată, pe domnul profesor Vasile Dobrinoiu, ale cărui cărţi încă le deschid cu drag, pe domnul profesor Mircea Sinescu, care reuşeşte să capteze interesul pentru ştiinţa dreptului penal, pe domnii profesori Mircea Damaschin şi Bogdan Micu, care au arătat disponibilitate de a-mi răspunde la întrebările deseori adresate şi m-au încurajat la fiecare pas.
Astăzi fac ceea ce mi-am dorit de dinainte să mă înscriu la facultate. Încurajez orice student să aibă o dorinţă, apoi un plan, iar apoi un rezultat. Colectivul de profesori din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii “Nicolae Titulescu” este unul îndreptat către susţinerea studentului,către reuşita acestuia. Profitaţi de cunoştinţele şi disponibilitatea acestora şi împliniţi-vă dorinţa, reuşiţi din punct de vedere profesional!
CARABULEA Daniel

DANIEL CARABULEA

 
Am absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Nicolae Titulescu din Bucureşti în anul 2016, an în care am început şi cursurile de master în Ştiinţe Penale la Universitatea Nicolae Titulescu. Tot în anul 2016 am fost admis la Institutul Naţional al Magistraturii, în prezent fiind auditor de justitie.
Cu ajutorul cadrelor didactice din cadrul universităţii, care mi-au călăuzit paşii şi m-au format din punct de vedere profesional, am reuşit să-mi îndeplinesc cea mai mare dorinţă, respectiv aceea de a fi admis la Institutul Naţional al Magistraturii, pentru ca în final să ajung judecător.
Am luat hotărârea de a urma studiile unei facultăţii de drept, încă din copilărie. Dorinţa de a deveni judecător a apărut în timpul liceului, când am participat pentru prima dată la o şedinţă de judecată, moment în care am simţit o chemare pentru această profesie. Odată cu trecerea timpului şi cu parcurgerea celor 4 ani de studii la Universitatea Nicolae Titulescu, această dorinţă a devenit din ce in ce mai puternică.
Datorită calităţii excepţionale a actului de învăţământ  oferit de Universitatea Nicolae Titulescu şi cu ajutorul multiplelor activităţi pratice desfăşurate în cadrul acesteia, am ajuns la concluzia că, din perspectiva viitoarei profesii de judecător, aş putea cel mai bine să-mi îmbunăţăţesc şi, totodată, să pun în practică cunoştinţele juridice dobândite în timpul facultăţii, fiind o profesie plină de provocări intelectuale, prind intermediul căreia ai posibilitatea de a vedea o problemă din toate unghiurile.
Corpul profesoral din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu este unul de elită, fiindu-mi în permanenţă alături şi încurajându-mă la fiecare pas, lucru care se întâmplă şi în prezent.
Universitatea Nicolae Titulescu mi-a oferit şansa de a participa şi la o serie de activităţi academice şi de voluntariat, prin intermediul Asociaţiei Studenţilor, care s-au dovedit a fi  foarte folositoare, întrucât m-au ajutat să-mi dezvolt anumite abilităţi profesionale şi personale.
Din tot sufletul îmi exprim mulţumirea şi recunoştinţa pentru tot ce înseamnă Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti. Totodată, recomand cu încredere această instituţie de invăţământ tuturor celor care vor să urmeze cursurile unei Facultăţi de Drept.
DUŢESCU Ruxandra Cristina


Parcursul meu în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Nicolae Titulescu începe în Octombrie 2009, când am hotărât să încep studiile unei facultăţi de drept.
 
2013, anul în care am absolvit studiile de licenţă, a fost şi anul în care am început cursurile programului de Master – Carieră Judiciară, cât şi pe cele ale Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.
 
Din anul 2015 sunt student doctorand în cadrul studiilor universitare de doctorat organizate de către Universitatea Nicolae Titulescu, sub îndrumarea domnului prof.univ.dr. Liviu Stănciulescu, desfăşurând totodată şi activităţi didactice în cadrul seminarelor de Drept civil – Contracte şi Succesiuni.
 
De-a lungul studiilor am avut oportunitatea de a putea învăţa de la cei mai buni: practicieni reputaţi, personalităţi ale dreptului care, indiferent de profesia îmbrăţişată şi de importanţa funcţiei ocupate, ne-au considerat întotdeauna prieteni, ne-au împărtăşit experienţele şi cunoştinţele dumnealor, ne-au îndrumat paşii în vederea formării profesionale.
 
Îmi exprim întreaga consideraţie şi mulţumire pentru pregătirea de înaltă calitate, devotamentul şi dedicarea corpului profesoral, precum şi pentru sprijinul şi încrederea acordate, acestea fiind doar câteva dintre aspectele pentru care recomand Facultatea de Drept a Universităţii Nicolae Titulescu tuturor celor care doresc să iniţieze sau să aprofundeze studiul in domeniul ştiinţelor juridice.
Fatma Yilmaz
Când m-am hotărât să scriu acest testimonial, m-am gândit că va fi expunerea câtorva gânduri în urma unei observații participative pe parcursul studiilor mele în cei trei ani la Universitatea N. Titulescu. Când am început să scriu însă, am înțeles că nu a fost doar asta, și, că nu pot scrie doar niște rânduri explicative, informative. 2011 – 2014, sunt trei ani din viața mea, hotărâtori, constructivi, reflexivi, agitați, nervoși, frumoși, sunt trei ani în care,  pas cu pas, am devenit eu, cea de azi. Și cu siguranța e o etapă importantă din ceea ce voi fi, sau nu voi fi, mâine.
Când am ales cursurile facultății de Relații Internaționale și Studii Europene, am ales la recomandarea unei prietene: ”du-te, că acolo se face carte”!, dar în același timp am ales și cu prejudecata că ”la particular” nu se omoară nici cu predatul, nici cu învățatul. Dar știam că trebuie să încerc. Dintre toate referințele pe care le adunasem, aceasta suna cel mai bine. Pasul decisiv în alege totuși această universitate, a fost programa, cursurile pe care urma să le fac în cei trei ani. Citind pe site-ul universității despre asta, m-am convins. De aici a început una din cele mai frumoase perioade ale vieții mele! Nu folosesc un clișeu! Au urmat anii în care am descoperit și m-am descoperit, în care am învățat să ascult și să argumentez pentru opiniile mele, dar și să cer argumente, am învățat gândirea critică și autocritică – elemente care îmi lipseau cu desăvârșire, mi s-au dărâmat ziduri de autosuficiență și, uneori, poate, ignoranță. Am învățat că o instituție de învățământ poate însemna preocupare pentru studenții săi, că o secretară îți poate răspunde cu calm și cu zâmbet, că poate exista atenție față de doleanțele studenților, preocupare față de cerințele lor. Că într-o universitate particulară poate exista o bibliotecă bine dotată și că la cursuri poți avea surpriva unor invitați de marcă în domeniul de studiu ales. Că în afara orelor de curs, studenții împreună cu profesorii pot avea activități caritabile – îmi amintesc și acum campania de Crăciun din 2013 pentru copiii instituționalizați din sectorul 4. Departamentul de Relații Internaționale se transformase într-o uriașă fabrică unde se pregăteau pachete. Studenți, studente, profesori, profesoare fără nicio diferență, ajutau, pregăteau. E un sentiment de echipă, atât de greu de realizat azi! Desigur, în orice parcurs, pot exista nemulțumiri, inadvertențe. Când le-am avut, am fost însă ascultată. Mi-am putut exprima opinia. E important de menționat că o instituție particulară are niște reguli care include confortul studenților săi.
Dar oricât aș încerca să scriu despre instituție, reguli, cursuri, seminarii – acestea sunt posibile prin aportul, și, uneori, efortul extraordinar al unor oameni.
În opinia mea, fiecare dintre noi, suntem suma mâinilor ”întinse” către noi, ale unor oameni care au crezut în noi la un moment dat. Pe parcursul celor 3 ani de studiu, eu, doctoranda în științe politice de astăzi, vocea critică folosind argumentele potrivite de astăzi, am avut șansa brațelor întinse către mine de către 5 profesori. Succesul la masterul meu de după facultate, admiterea mea la doctorat, articolele pe care le scriu azi, proiectele în care lucrez, nu ar fi fost posibile fără îndrumarea, critica, încurajarea și căldura profund umană a celor cinci: Diana Neaga, Mirela Cerkez, Valentin Quintus Nicolescu, Novac Mihai și Radu S. Ungureanu. Eu sunt suma ”investiției” lor, creditului pe care aceștia mi l-au dat, sunt parte din sutele de cursuri și seminarii, ore de explicații și dezbateri pe care dânșii le pregăteau, moderau etc...
Un drum intelectual înseamnă mult efort propriu. Dar în același timp înseamnă oameni care să creadă în tine, să te motiveze, să îți explice, să te ajute să înțelegi, să facă din actul didactic plăcere pentru cunoaștere și respect pentru ea. O disciplină a minții, analizele raționale, puterea argumentației, scrierea academică, capacitatea de a nu cădea în capcane emoționale atât de prezente și tentante în științele socio-politice, cum să pregătești un articol pentru o conferință și cum să te pregătești pentru ea[1], sunt chestiuni pe care nu le dobândești pur și simplu. Le înveți mai ales când profesorii fac asta cu respect și căldura față de proprii studenți. Și pentru că menționam de calitatea potențialului uman dintr-o facultate, insist asupra acestui aspect pentru că pregătirea unei licențe sau decizia de a merge într-o anumită specializare, perfecționare, poate fi una de succes dacă ești asistat, îndrumat, sfătuit, încurajat. Iar la Titulescu poți găsi asta. Da! Calitatea predării cursurilor și seminariilor, pregătirea și competența profesorilor  fac dintr-o instituție locul în care să vrei să te întorci sau să o recomanzi.
Universitatea Nicolae Titulescu e locul în care mă voi întoarce cu recunoștință și cu emoție exact pentru ceea ce sunt astazi! Adică Eu!

[1]Sub îndrumarea profesorului Valentin Quintus Nicolescu am participat în timpul facultății la Conerința Anuală Studențească CONSTANT, în anul 2012, împreună cu colega mea Popa Ana Maria, unde am  obținut premiul I.
CONSTANTIN Razvan

Am inceput cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti in anul 2012, iar in anul 2016 am absolvit facultatea, reusind in acelasi timp sa promovez si examenul de intrare in profesia de avocat, lucru pe care mi l-am dorit inca din anul I de facultate.
In prezent sunt avocat stagiar, urmez cursurile de master din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu”, specializarea – Dreptul afacerilor si, in mod cert, voi urma cursurile de doctorat in materia dreptului civil.
 
Inca de la inceput vreau sa precizez faptul ca am urmat cursurile acestei Universitati datorita unui hazard, insa pentru acest lucru nu pot decat sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru inspiratia pe care am avut-o in acest sens.
 
Pe de-o parte, pot recunoaste cu inima deschisa ca facultatea imi lipseste cel mai mult, deoarece in cei 4 ani de studii am frecventat-o zilnic, fie ca era vorba de cursuri, fie de studiu individual in biblioteca. Pe de alta parte, nu pot decat sa-i fiu recunoscator acestei Universitati pentru ca mi-a oferit sansa sa fiu ceea ce sunt astazi, respectiv un avocat caruia ii place peste masura ceea ce face.
 
In egala masura imi lipsesc si profesorii, oameni minunati carora le multumesc pentru absolut tot, pentru faptul ca au contribuit cu cunostintele si generozitatea lor ca eu sa-mi indeplinesc visul. Ma inclin in fata lor!
 
Am avut parte de experiente inedite in cursul facultatii, experiente presarate cu amintiri frumoase, cu oameni minunati pe care i-am cunoscut si cu care astazi pastrez relatii dintre cele mai frumoase. Toate evenimentele din timpul anilor de studiu, fie ca vorbim de procesele simulate, fie de concursurile internationale organizate in cadrul Universitatii noastre m-a facut sa realizez si sa ma bucur de faptul ca facultatea pune accent pe calitatea pregatirii noastre. In acest sens, indrum toti studentii sa participe la orice eveniment care se organizeaza si vor avea numai de castigat.
 
Sfatuiesc fiecare student al acestei Universitati sa fie mandru ca se regaseste aici, sa-si iubeasca profesorii pentru ca acestia sunt de departe printre cei mai buni si sa munceasca pentru visul lor pentru ca aici gasesc un lucru rar intalnit: sprijin.
 
 
ISTRATI Elvira
Sunt Elvira Istrati, lucrez in domeniul diplomatiei, la Ambasada Republicii Moldova.
Sunt absolventă a Facultăţii de Relații Internaționale şi Administraţie , Universitatea ,,Nicoale Titulescu’’ din Bucureşti.
Am iubit această Universitate din prima zi în care i-am pășit pragul. Cunoșteam deja din clasa a 12-a această Facultate datorită prietenilor mei din partea cărora am avut cel mai mare sprijin și care ulterior, m-au convins să o urmez. Principalul motiv pentru care voiam să frecventez acest program de studii era că îmi doream ca  în viitorul apropiat să activez în domeniul diplomaţiei. Pe tot parcusul programului de învățământ, am întâlnit niște profesori excepționali, care pe lângă faptul că aveau titulatura de „Profesor”, erau și prietenii studenților, fapt care m-a marcat . Pot să zic că mergeam cu mare drag la orele de curs și seminarii, deoarece știam că acolo voi avea parte de informațiile şi aplicațiile de care aveam nevoie. Locul în care activez astăzi, domeniul diplomatic, se datoreaza şi programului de practică pe care l-am efectuat în anul III de licență.
“Relații Internaționale și Studii Europene” – este o specializare care reprezintă o treaptă important in cunoașterea diplomației. Tot ce am învățat pe parcusul  celor 3 ani de licență, reprezinta astăzi baza cunoștințelor mele în domeniul relaţiilor internaţionale, al diplomaţiei și, nu în ultimul rând, ale dezvoltării mele  personale. Examenele orale -o experiență “de cel mai înalt stres” la momentul respectiv, reprezintă acum o amuzantă şi de neuitat amintire, ce inveselește de fiecare dată, întâlnirile cu foștii colegi.
Recomand tinerilor care doresc să urmeze această specializare, să vină cu încredere la Facultatea de Relații Internaționale și Administraţie din cadrul Universității ,,Nicoale Titulescu’’ din Bucureşti.
COSTEA Antonio


Tony este un tânăr cu ambiţie. Pentru el totul a pornit de pe băncile facultăţii, unde acest tânăr îşi contura dorinţa de implicare şi de a avea un impact real în societate.
Cum crede că reuşeşte acest lucru?
Răspunsul a fost implicarea în sectorul nonprofit, unde a acumulat o experienţă de 5 ani, fiind voluntar la diferite ONG-uri şi lucrând alături de un ONG unde a învăţat buna guvernare şi cum se realizează şi se menţine o administrare productivă.
Următorul pas fost realizarea, construirea unui ONG, ATDDE.ro, cu o mână de tineri dornici să schimbe societatea românească şi să ofere o alternativă inovatoare în ceea ce priveşte dezvoltarea comunităţii locale şi regionale, promovarea diversităţii culturale şi dezvoltarea incluziunii sociale. Cei 5 ani alături de diferite organizaţii nonprofit l-au învăţat următoarele aspecte: lucrul în echipă, dorinţa de învăţare continuă şi cel mai important lucru, care crede că îl defineşte, valoarea intitulată seriozitate, fiind mai presus de toate.
A terminat facultatea de Ştiinţe Sociale şi Administrative, având programul de studii Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Totodată, masteratul de Politici Publice şi Integrare Europeană, este pasionat de problematica politicilor publice în diferite domenii. Este un promoter al educaţiei, pe care o consideră un concept central în formarea și dezvoltarea tinerilor pentru generaţiile viitoare.
Tony Costea: 25 de ani
Descriere: Ambiție și Antreprenoriat.
Nr. contact: 0741 459 281
E-mail: tony.costea@atdde.ro
Website:
www.atdde.ro
www.shukarbijoux.ro

MĂRIŞOIU Valentin


Și eu am fost student

Mi se întamplă adesea să vorbesc cu oameni noi și să le povestesc despre mine și despre parcursul meu până acum și sunt unul dintre norocoșii care pot povesti lucruri minunate.
Povestea mea de student a început pe holurile  Universității Nicolae Titulescu în 2010 unde am ales specializarea Relații Internaționale și Studii Europene. M-am izbit încă de la începutul vieții de student de stereotipurile societății cum că: “esti la facultate privată și poți să nu te duci” sau “oricum tu nu o să faci carte acolo”, stereotipuri pe care le-a depășit în scurt timp și de atunci povestesc de câte ori am ocazia despre experienta minunată de la Titulescu, profesorii extraordinari și ca nu e nimic mai neadevărat ca faptul că la privat “nu se face scoală”.
Am invățat multe lucruri la UNT pentru ca am avut parte de profesori speciali, adevărați pedagogi, dar cel mai important lucru pe care cred că l-am învățat a fost să privesc altfel lume, să trec prin filtrul gândirii lucrurile și să înțeleg că realitea în care trăim are multe dimensiuni. Cum au reușit asta? au știut să fie prietenoși, să mă apropie, să mă inspire, să mă facă să îți dorești mai mult de la mine și să mă provoace să gândesc. Am ințeles și transmit tuturor studenților că trebuie să te implici în timpul facultății în tot felul de lucruri pentru că asta e rețeta succesului. În primul an de facultate m-am înscris în Asociația Studenților Universității Nicolae Titulescu, iar în anul doi am devenit reprezentant al studenților RISE în Senatul universității. Tot în anul doi am început activitatea de voluntariat și am înțeles și mai bine ca implicarea e cheia pentru a schimba lumea.
Impulsionat de dorința de implicare și de a schimba lumea în care trăiesc după ce am absolvit UNT în 2013 am fondat împreuna cu 4 tineri frumoși Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa, unde am desfășurat proiect educaționale și culturale care să aibă un impact în societate. Împreună cu voluntarii noștrii am reușit să facem proiecte frumoase pe care le-am dus de la idee la realitate și am oferit ocazia pentru 15 tineri să participe în proiecte de mobilitate Erasmus+ în țările UE prin intermediul proiectelor în care am fost parteneri. Tot atunci am inființat o firmă de consultanță în accesarea de fonduri europene unde am scris proiecte europene atât pentru beneficiari publici cât și privați, fiind inspirat și de domeniul pe care îl absolvisem și care imi place. În 2015 dintr-un proiect cultural pe care l-am desfășurat în ATDDE a luat naștere inițiativa socială Shukar Bijoux în care meșteșugari argintari romi lucrează cu măestrie bijuterii din argint cu ajutorul ciocanului, nicovalei și a focului. Pentru că am adunat o experință în fondurile europene am atras fonduri și astfel Shukar Bijoux a fost finanțată cu 25.000 euro de Uniunea Europeană.
Am ajuns până în punctul asta cu ajutorul unor oameni minunați din care fac parte și profesori de la UNT și asta mă face să fiu mândru de facultatea absolvită. Povestea mea poate și fi și povestea ta! Implică-te, Acționează, Schimbă! Povestea merge mai departe.
Valentin Mărișoiu – 25 ani
Nr. contact: 0741 082 133
E-mail: valentin.marisoiu@atdde.ro
Website:
www.atdde.ro
www.shukarbijoux.ro
inapoi
sus