Platforma SpringerLink oferta acces cu text integral la reviste straine stiintifice de cercetare in format online, fara alt suport magnetic sau pe hartie. Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare stiintifice din lume si de la noi din tara. Infiintata in anul 1996, platforma SpringerLink a continuat sa evolueze in functie de nevoile cercetatorilor si in prezent contine peste 2,860 de titluri de reviste (fata de 1,551 in 2006), peste 169,500 de carti online, peste 4,400 serii de carti si 307 de lucrari de referinta online, peste 34,000 de protocoale, colectiile sale continand reviste de la cele mai mari biblioteci stiintifice din lume. 

OECD.Stat este o platformă statistică online ce include date și metadate pentru țările membre și anumite țări nemembre din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.
OECD.Stat oferă o serie de oportunități de îmbunătățire a managementului de date.
Asigură, de asemenea, o platformă comună pentru dezvoltarea viitoare şi punerea în aplicare a standardelor pentru date statistice şi metadatelor în întreaga OECD.

EconPapers oferă acces la RePEc, cea mai mare colecție din lume de documente de lucru economice on-line, articole de jurnal și software:- 1.058.167 documente de lucru;- 2.512.014 articole de jurnal ;- 4.880 de articole software;- 55.176 cărți; – 176.895 de capitole; 63.215 de autori și 14.960 de persoane înscrise în Serviciul de autori RePEc.

JSTOR oferă acces la peste 12 milioane de articole de reviste academice, cărți și surse primare din 75 de discipline. O gamă largă de conținut academic într-o platformă puternică de cercetare și predare. Cărți electronice cu acces deschis de la 90 de edituri, inclusiv Brill, Cornell University Press, De Gruyter și University of California Press, sunt acum disponibile gratuit pentru biblioteci sau utilizatori.
Aceste titluri reflectă standardele înalte ale JSTOR pentru conținut de calitate și sunt disponibile gratuit pentru utilizare de către oricine din lume.


WorldWideScience reprezintă o poartă de acces globală la ştiință, compusă din baze de date ştiințifice şi portaluri naționale şi internaționale.
WorldWideScience accelerează descoperirea şi progresul prin asigurarea instantanee a accesului în baze de date din întreaga lume.
WorldWideScience este un serviciu multilingv, asigurând căutare şi traducere în timp real a literaturii ştiințifice dispersată la nivel global

Repertoriul monografiilor în acces deschis.

Sute de antologii digitale cu cărți, imagini, articole, documente, audio și video din întreaga lume și de-a lungul timpului, organizate în funcție de subiect și accesibile de oriunde.

Biblioteca electronică a Fondului Monetar Internațional (FMI) simplifică analiza și cercetarea cu acces direct la periodicele, cărțile, documentele de lucru și studiile FMI, precum și la instrumentele de date și statistice. Informații și perspectivă despre macroeconomie, globalizare, dezvoltare, comerț și ajutor, asistență tehnică, demografie, piețe emergente, consiliere privind politicile, reducerea sărăciei și multe altele.

Scientific Research Publishing (SCIRP) este unul dintre cei mai mari editori de reviste cu acces deschis. În prezent, publică peste 200 de reviste online, cu acces deschisToate lucrările de cercetare originale publicate de SCIRP sunt accesibile în mod liber și permanent online imediat după publicare.

Emerald Publishing este unul dintre cei mai importanți editori digitali din lume, cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online.Subiectele sunt din diversele specializări ale domeniul economic: management, marketing, finanțe- bănci, resurse umane, afaceri etc.

Baza de date FIRST oferă cercetătorilor, politicienilor și mass-media un sistem
structurat și autentic în domeniul relațiilor internaționale și al evoluțiilor în domeniul securității internaționale. Conține informații actuale, de cea mai bună calitate, bine documentate în domenii ca:
– date concrete despre state si organizații internaționale
– statistici economice si sociale
– conflicte internaționale, transferuri de arme si cheltuieli militare
– date cronologice

Cărți digitale în științe umaniste și sociale.OpenEdition Books găzduiește acum mii de titluri de la o sută de edituri din științe umaniste și sociale.
Două treimi din titlurile din catalog sunt disponibile gratuit în HTML și pot fi citite, tipărite sau încorporate pe site-uri externe.

Este o facilitate de cercetare internațională, cu profil juridic, gratuită, independentă, non-profit, dezvoltată în colaborare de următoarele instituții și organizații:

-Australasian Legal Information Institute (AustLII)
-British and Irish Legal Information Institute (BAILII)
-Canadian Legal Information Institute (CanLII)
-Hong Kong Legal Information Institute (HKLII)
-Legal Information Institute (Cornell) (LII (Cornell))
-Pacific Islands Legal Information Institute (PacLII)
-Wits University School of Law (Wits Law School)

Curatorul motoarelor academice de căutare, indexând 4309 reviste gratuite în
domeniul artelor și științelor umaniste.

Cărți cu acces deschis și capitole de carte publicate de Taylor & Francis.
Conținut disponibil în diverse domenii, inclusiv economie, mediu și durabilitate, geografie, istorie, drept, mass-media și studii culturale, politică, sociologie și multe altele.

Repertoriul depozitelor cu acces deschis.

Portal ce prezintă vizibilitatea revistelor științifice.
Include indicatorii privind dezvoltarea științifică a țărilor.
Acești indicatori sunt generați de baza de date SCOPUS și arată vizibilitatea revistelor incluse în această bază de date (din 1996).

Gallica este biblioteca digitală a Bibliotecii Naționale a Franței și a partenerilor săi. Online din 1997, este îmbogățită în fiecare săptămână cu mii de funcții noi și oferă acum acces la câteva milioane de documente.
Biblioteca Națională a Franței oferă o aplicație Gallica iOS și Android. Această aplicație, ( poate fi descărcată gratuit din App Store și din Google Play), oferă acces la documente care pot fi vizualizate în Gallica. Face posibilă efectuarea de căutări în toate colecțiile digitizate. Fiecare document poate fi descărcat integral sau parțial: utilizatorul de internet își poate construi și îmbogăți cu ușurință propria bibliotecă.

O bibliotecă digitală cu peste 2 milioane de cărți electronice care pot fi citite într-un browser sau descărcate pentru a le citi offline.

Persée este o Unitate de Sprijin și Cercetare (UAR), de pe lângă ENS de Lyon și CNRS, care beneficiază de sprijinul Ministerului Învățământului Superior, Cercetării și Inovării. Misiunea sa principală este de a promova patrimoniul documentar în beneficiul cercetării prin asigurarea difuzării, îmbogățirii și conservării acestuia.

Open Access Directory (OAD) este un compendiu de liste simple despre accesul deschis (OA) la știință și studii, menținute de comunitatea OA în general. Reunind multe liste legate de OA într-un singur loc, OAD face mai ușor pentru toată lumea să le descopere, să le folosească ca referință și să le actualizeze.

Unul dintre cele mai voluminoase motoare de căutare din lume, în special pentru resurse web academice. BASE furnizează peste 240 de milioane de documente de la peste 8.000 de furnizori de conținut.

B2FIND este serviciul de indexare a metadatelor EUDAT și oferă un portal de descoperire care permite utilizatorilor să găsească colecții de date într-un domeniu internațional și interdisciplinar. Se bazează pe un catalog cuprinzător de metadate de colecții de date de cercetare stocate în centrele de date EUDAT și în depozitele comunitare.

ERIC- Centrul de Informare pentru Resurse Educaționale- este o librărie digitală
online pentru cercetare și informare în domeniul educației. ERIC este sponsorizat de Institutul de Științe ale Educației.
ERIC asigură acces la literatura de specialitate pentru a sprijini cercetarea și informarea în domeniul educației pentru a practica în procesul de predare, învățare, cercetare precum și în procesul de luare a deciziilor.

Arhiva Națională de Date de Justiție Penală (NACJD) arhivează și difuzează date despre criminalitate și justiție pentru analiză secundară. Arhiva conține date din peste 2.700 de studii organizate sau serii de date statistice.