Vrei să devii investitor la Bursa de Valori București? Participă la un curs gratuit organizat de ASF.

Pentru a ajuta la educarea financiară a tinerilor și pentru a veni în sprijinul înțelegerii practice a modului de funcționare a pieței de capital, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dezvoltat un program de educație financiară prin care oferă posibilitatea studenților și masteranzilor universităților partenere să folosească gratuit platforma demo de tranzacționare a Bursei de Valori București (BVB) învățând și experimentând activitatea unui investitor. Aceasta este o activitate didactică practică și nu implică riscuri sau folosirea banilor proprii.

Programul va începe pe data de 21 martie și va debuta cu un seminar online de training (în intervalul orar 15:00-17:00), susținut de un intermediar de top din România, participarea la acest seminar fiind importantă  pentru a înțelege nu numai noțiunile de bază ale tranzacționării și relației investitorului cu un intermediar, dar și modalitatea de accesare și funcționare a platformei de tranzacționare.

Accesul la platforma demo de tranzacționare va fi disponibil timp de 4 săptămâni (până pe data de 15 aprilie 2022). Pe întreaga perioadă, participanții vor avea suportul gratuit oferit de intermediar, în caz că vor avea nevoie de ajutor sau îndrumare. Practic, acest program se bazează pe experiențe de învățare learning-by-doing, într-un concept modern de studiu.

Programul este oferit gratuit studenților Universității Nicolae Titulescu, iar pentru a se înscrie la acest program trebuie să completeze un formular online https://docs.google.com/forms/d/1n99nX-hv_ZciXMmiuOZ5diyeM2jXz8LCI_0jEYjZpcs/edit (daca nu puteti accesa direct link-ul va trebui sa-l copiati si sa-l introduceti in browser) până la data de 14 martie a.c.

Cei înscriși vor primi ulterior link-ul de acces la seminar (Zoom).