Atelierul Creativitate și sațietate

La Atelierul Creativitate și sațietate desfășurat în cadrul CCOC – Universitatea ‚’’Nicolae Titulescu’’ din Bucureşti,  din data de 16 februarie 2023, orele 14,00-16,00 , la Sala Senatului, au participat 25 de studenți de la toate cele trei facultăţi ale Universitatii. Atelierul a fost condus de psiholog Andra Dipratu şi consilier nutriţionist Alina Selezeanu.

Cum a fost ?

Din spusele studenţilor :

’’Frumos, plăcut, util, relaxant, interesant, altfel, interactiv, amuzant’’…etc

Din spusele trainerilor :

          La întrebarea cum se împacă arta cu psihologia şi nutriţia studenţii au reuşit să găsească posibile variante de răspuns prin acțiuni creative și interactive.

         Noi, trainerii suntem recunoscătoare participanților curajoși care au dorit să-și exploreze trăirile în acest mod creativ și să le transforme în produse cu iz artistic sau chiar să le traducă în meniuri sănătoase și savuroase.

Dintre problemele întâlnite cel mai frecvent în viața de zi cu zi a studenților participanți au fost enumerate stresul, oboseala, anxietatea, frustrarea. Pornind de la aceste teme, participanții organizați în echipe au realizat proiecte artistice sub forma unui desen, colaj sau chiar obiect. Activitatea în sine – procesul de creație –  a fost o modalitate de a se relaxa și de a crea ceva pornind de la o stare sau o emoție ce poate fi de multe ori contraproductivă. În completarea acestei activități, participanții, împărțiți în doua grupe, au avut de realizat un meniu pentru o cină la sfârșitul unei zile stresante versus la finalul unei zile în care au avut senzația de satisfacție, împlinire.

Sperăm ca acest atelier să fie un mic pas spre alte întâlniri de bun augur, întâlniri spre creșterea noastră ca oameni, atât pentru participanți cât și pentru noi.

Muumim gazdelor noastre și nu în ultimul rând, dnei profesoare univ. dr. Elena Nedelcu care a făcut posibilă această întâlnire.