CREATIVITATE ȘI SAȚIETATE

CCOC-UNT  organizeaza joi, 17 februarie, orele 14,00- 16,00, la Sala Senatului, atelierul psiho-nutritiv:

CREATIVITATE ȘI SAȚIETATE

Traineri: Psiholog : Andra Dipratu &  Consultant nutriţie : Alina Selezeanu

Rezumat

Acest atelier este dedicat celor care vor să-și exploreze creativitatea într-un mod interactiv și totodată celor care își doresc o relație mai prietenoasă cu mâncarea. Atelierul pornește de la ideea unei conexiuni între implicarea noastră în activități creative care ne aduc satisfacție și senzația de sațietate. Ce mâncăm la finalul unei zile în care ne-am simțit bine, mulțumiți, creativi și ce nevoi alimentare avem după o zi obositoare și frustrantă – sunt câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri dorim să le explorăm împreună în cadrul acestei întâlniri.

Pornim de la ideea că expresia artistică (prin desen, pictură, sunet, cuvânt, mișcare) reprezintă o punte de legătură între ceea ce arătăm lumii că suntem și ceea ce se petrece cu adevărat în interiorul nostru, dorim ca prin acest atelier participanții să descopere și să înțeleagă mai bine aspecte ale interiorității lor, dându-și voie să fie creativi. Cum îmi pot explora propria furie sau frustrarea prin creativitate? Aș putea înlocui mâncatul unui tort întreg cu o altă activitate care să-mi aducă poate tot atât de multă satisfacție? Foamea pe care o simt – e o foame reală, fizică sau e foame a sensului, a ceea ce mă face să mă simt cu adevărat fericit, mulțumit, împlinit? În ce parte a corpului se simte foamea în funcție de originea ei? Vă așteptăm să descoperim împreună câteva posibile răspunsuri.

Durată atelier: 2h 15’

Scurt bio trainere:

Andra Dipratu – Având un background academic în domeniul artelor vizuale, în prezent dispun de atestatul de liberă practică în psihologie clinică și cel în psihologie educațională, eliberate de Colegiul Psihologilor din România. Mă interesează modul în care acțiunile creative, practica artistică sau relația cu domeniul artistic ne pot crește calitatea vieții

Alina Selezeanu :  consultant in nutriție acreditat in Romania si nutrition coach acreditat de Institutul Precision Nutrition – Canada.

Programele mele de coaching  au ca scop atingerea obiectivelor de nutriție prin schimbarea tiparelor de comportament alimentar, prin implementarea de obiceiuri noi, sănătoase, prin schimbări in mentalitatea alimentației. Este o abordare integrativa a individului si lucrez in paralel pe axa: corp-minte-suflet.