Prof. Univ. Dr. MOLCUŢ Emil

Născut la data de 13 septembrie 1940, domnul profesor universitar doctor Emil Molcuţ a absolvit cursurile liceale în anul 1957 în municipiul Timişoara în cadrul liceului „Victor Babeş”. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 1961.
În anul 1978 a absolvit cursurile şcolii doctorale din cadrul Universităţii din Bucureşti, obţinând titlul de doctor.

Activitatea didactică domnul profesor univ. dr. Emil Molcuţ a început-o în anul 1961, în cadrul Universităţii din Bucureşti, având funcţia de preparator universitar. A parcurs apoi toate treptele universitare, obţinând titlul de profesor universitar doctor în anul 1992, pe care îl deţine şi în prezent.

Domnul profesor universitar doctor Emil Molcuţ a publicat peste 30 de cărţi, monografii, materiale de studii, 24 de Articole publicate în reviste cu ISBN şi a participat la 40 de conferinţe interne.

În prezent lucrează la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” ca titular şi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu ca asociat în cadrul Catedrei de ştiinţe penale şi drept public, contribuind la dezvoltarea teoretică a conceptelor, instituţiilor şi fundamentelor dreptului roman.