Prof. Univ. Dr. MURARU Ioan

Născut la data de 02 septembrie 1938, domnul profesor universitar doctor Ioan Muraru a absolvit cursurile liceale în anul 1955 în municipiul Fălticeni în cadrul liceului de băieţi. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, pe care le-a absolvit în anul 1959.

A absolvit apoi cursurile şcolii doctorale din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, obţinând titlul de doctor, iar ulterior a obţinut şi titlul de doctor „honoris causa” în cadrul Universităţii Alba Iulia.

Activitatea didactică domnul profesor univ. dr. Ioan Muraru a început-o în anul 1960, în cadrul Universităţii din Bucureşti, având funcţia de preparator universitar. A parcurs apoi toate treptele universitare, obţinând titlul de profesor universitar doctor în anul 1991, pe care îl deţine şi în prezent.

Domnul profesor universitar doctor Ioan Muraru a publicat peste 40 de cărţi, monografii, materiale de studii, 110 de Articole publicate în reviste cu ISBN şi a participat la 6 conferinţe internaţionale, precum şi la 30 de conferinţe interne.

În prezent lucrează la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu ca titular în cadrul Catedrei de ştiinţe penale şi drept public, contribuind la dezvoltarea teoretică a conceptelor, instituţiilor şi fundamentelor dreptului constituţional.